Tradiční keramické hrnce určené na kvašení okurek, nakládání zelí a masa. Pro výrobu výrobce používá vlastní výrobní hmoty a glazury. Technologie výroby umožňuje vyrábět litím, zatáčením i lisováním. Kameninové výrobky jsou vypalovány na 1250° C, neglazovaná terakota na 1100° C. Používané glazury jsou zdravotně nezávadné.
Vyrobeno v | Česká republika |
Celkový rozměr včetně držadla, rukojeti či ucha | 42 cm |
Materiál | Keramika |
Objem | 20 l |
Poklice je součástí výrobku | Ano |
Průměr | 36 cm |
Průměr dna | 30 cm |
Váha | 17,2 kg |
Výrobce / Dodavatel | Keramické závody Zábřeh |
Výška celková | 39 cm |
Výška nádoby | 35 cm |
Vnitřní průměr hrdla | 22,5 cm |